Bibliotheek helpt inwoners bij 'dingen regelen via de websites van de Overheid'

Henk is 76 en wil zijn rijbewijs verlengen. Hij moet daarvoor via de computer een gezondheidsverklaring invullen. Hij heeft geen idee hoe dat moet. Helemaal niet hoe hij moet inloggen via DigiD. Hij gaat daarom langs bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek. De medewerker van de Bibliotheek helpt Henk op internet de juiste informatie te vinden. Hij kan nu verder zelf het formulier invullen en versturen. Twee maanden later komt hij in de Bibliotheek nog even vertellen dat zijn rijbewijs verlengd is. 

Dit is een voorbeeld van dingen die je tegenwoordig moet regelen via de computer. Ook zaken regelen met bijvoorbeeld de gemeente, de belastingdienst of UWV gaat vaak via internet. Denk bijvoorbeeld aan: 

- Gebruik van het DigiD

- Aanvragen van een toeslag

- Afspraak maken bij de gemeente

- Gezondheidsverklaring aanvragen voor rijbewijs

- Opvragen van een foto na een verkeersboete

Veel mensen vinden het lastig en willen graag wat hulp hierbij. Die hulp kunt u krijgen in de Bibliotheek bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO).    

De Bibliotheek helpt

De medewerkers van de Bibliotheek hebben geleerd de weg te vinden op het internet en gaan samen met u op zoek naar de informatie die u nodig heeft. Ze laten ook zien hoe het werkt op de computer, zodat u het in het vervolg veilig zelf kunt regelen.  Soms kan een medewerker uw vraag niet beantwoorden. Dan verwijzen ze u door naar de juiste organisatie en maken meteen met u een afspraak bij deze organisatie.

Meer informatie

Kom langs bij de Bibliotheek. Er is een Informatie-spreekuur op woensdag tussen 11.00 en 13.00 uur in de Bibliotheek Breukelen en op maandag tussen 10.00 en 12.00 uur in de Bibliotheek Maarssenbroek. Maar u kunt ook gewoon binnenlopen bij de Bibliotheek, een afspraak maken is niet nodig. U kunt ook bellen naar 0346 - 567682.  

De hulp van de Bibliotheek is gratis. U hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.


Meer nieuws