Bier uit de streek en glutenvrij in Maarssen

Café Broeder Franciscus in Maarssen-dorp schenkt vanaf donderdag 07 oktober een aantal speciale streekgebonden bieren. Afkomstig van brouwerij Oproer gehuisvest tussen Utrecht en Maarssen. Eigenaar van het café, Carolien, geeft aan: ‘ik vind het belangrijk streekgebonden producten aan te kunnen bieden. Daarbij is er vaak vraag naar glutenvrij bier en ook dat kan ik nu door deze nieuwe biertjes serveren'.

Brouwerij Oproer geeft op hun website aan graag samen te willen werken met ‘local heroes’. Zo hebben zij bier gemaakt voor het luxe hotel Karel V, restaurant Goesting en het filmtheater Louis Hartlooper in Utrecht stad. Café Broeder Franciscus wil zo’n ‘local heroe’ zijn in Maarssen. De keuze bij brouwerij Oproer is echter best wel ruim, om dan ook de juiste biertjes te selecteren voor de Maarssense smaakpapillen heeft eigenaar Carolien een paar vrijwilligers gevraagd een ruim assortiment bieren te proeven. Deze zware taak wist Frank de Bree en Rene Sakkers tot een goed einde te brengen. Ook uw verslaggever ontkwam niet aan het mee testen van de verschillende biertjes.

Frank noemt zich een niet grote bierdrinker maar drinkt in het café wel graag een afwijkend biertje. ‘Het liefst drink ik dan een speciaal tapbiertje, dit is nu uit de fles maar wat dat weer leuk maakt is het mooie etiket op de fles’, aldus Frank de Bree

Rene Sakkers geeft aan: ‘Een gewoon tapbiertje hoeft voor mij niet als ik een einde middag biertje doe, juist dan kies ik voor een speciaal bier. Leuk om dan iets uit je eigen omgeving te kunnen bestellen’.

Uw verslaggever heeft zich uiteraard volledig onafhankelijk opgesteld al werd dat na biertje vier wel wat moeilijker. Maar de keuze is gemaakt. Drie verschillende  Oproer-bieren schenkt Broeder Franciscus vanaf donderdag in het glas. Gekozen is voor de Indian Session Ale, een makkelijk drinkbaar laag in alcohol glutenvrije bier, mooi vol van smaak. Als 2e kwam de Black Flag uit de test. Een kruising tussen een IPA en een Stout. Dit bier is donker van kleur en heeft een volle smaak  met de duidelijke kenmerken van een hopbier. De 3e werd Against The Grain. Ook dit is een glutenvrije bier en kenmerkt zich als een zeer smaakvolle, fruitige dubbel IPA. Met 8,5% een serieus te nemen biertje. Rustig genieten dan ook.

Uw verslaggever heeft grondig maar objectief meegedacht over de keuze waarbij ook het effect de volgende morgen meegewogen is. Het viel gelukkig mee……..  

Voorlopig op de fles maar wie-weet binnenkort ook deze mooie streekgebonden bieren op de tap. Zelf proeven? Café Broeder Franciscus, Breedstraat Maarssen-dorp.