Boeklancering ‘Oud Breukelen. Bijzondere verhalen van twee kameraden’ bij het regionaal archief RHCVV.

Bij het RHCVV wordt maandag 19 juni van 14.00 – 17.00 uur het boek ‘Oud Breukelen. Bijzondere verhalen van twee kameraden’, geschreven door dorpsgenoten en jeugdvrienden Teun Mur en Cock Pleijster gelanceerd.

Kort nadat het boek eind april jongst leden gereed was, is Cock Pleijster helaas overleden. Als eerbetoon en omdat hij het op deze manier had gewild, is besloten het boek op de vooraf afgesproken wijze voor het eerst feestelijk te presenteren bij het RHCVV. 

Onder het genot van een kop thee of koffie met wat lekkers, kan het boek maandag 19 juni bij het RHCVV worden aangeschaft. Natuurlijk signeert auteur Teun Mur graag een exemplaar en vertelt hij over de totstandkoming van het boek, de bijzondere vriendschap en de avonturen die hij met Cock meemaakte.

Wat begon met het schrijven van Facebookberichten van de kameraden over hun belevenissen in Breukelen kort na de Tweede Wereldoorlog, mondde uit in het schrijven van dit boek. De herinneringen en streken van de jeugdvrienden worden in het boek aangevuld met foto’s uit het familiearchief van Cock Pleijster en de archieven van het RHCVV.

‘Oud Breukelen. Bijzondere verhalen van twee kameraden’ is vanaf 20 juni te koop (€17,50) bij het regionaal archief RHCVV en Boekhandel van Kralingen in Breukelen.