Boni Maarssenbroek verandert op termijn in Nettorama

Boni supermarkten en Nettorama gaan fuseren, dat maakte de twee ketens onlangs bekend. Daarmee verandert de naam Boni uit het straatbeeld. Alle 51 winkels van Boni en 32 winkels van Nettorama gaan na de fusie onder de naam Nettorama verder. Zo ook de Boni vestiging in Maarssenbroek. 

Maarssenbroekse Boni

De Boni zit al decennia lang op de Nijverheidsweg in Maarssenbroek. De winkel blijft maar transformeert op termijn naar een Nettorama vestiging. De fusering gaat nog wel even duren. De ketens geven aan dat binnen drie tot vijf jaar de Boni winkels worden getransformeerd naar een Nettorama supermarkt.

Nettorama

Nettorama profileert zich als goedkoopste supermarkt met een assortiment dat voor ongeveer 70% bestaat uit A-merken. Daarmee is het onderscheidend ten opzichte van bijvoorbeeld de Duitse prijsvechters. Het streven is dat alle Bonisupermarkten in de komende jaren worden omgebouwd waarbij aan de prijs en kwaliteit geen concessies gedaan zullen worden. Volgens beide bedrijven is fusie cruciaal voor verdere voortzetting in de concurrerende branche van supermarkten. 

Fusie

Door de samenvoeging ontstaat een A-merkdiscounter met ruim 80 winkels en circa 6.800 medewerkers. Nettorama is net als Boni een familie bedrijf en beide bedrijven zijn aangesloten bij dezelfde  inkoopvereniging Superunie. De samenvoeging van Nettorama en Boni is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt en advies van de Ondernemingsraad van Boni. De samengevoegde onderneming blijft lid van de inkooporganisatie Superunie.


Meer nieuws