Brandspuithuisje helpt Theatergroep Maarsen ‘32 uit de brand

Op 12 maart raakte Theatergroep Maarssen ‘32 door een brand alles kwijt. Vanuit het buurpand sloeg de brand over naar hun ruimte, het honk. De Stichting tot behoud van het Brandspuithuisje heeft besloten de groep met een gift te ondersteunen om zo weer te kunnen bouwen aan een nieuwe toekomst.

In het ‘honk’ van Maarssen ‘32 repeteerden ze, bouwden decors en bewaarden vele spullen. Alle kostuums, rekwisieten, decorstukken, theaterbelichting en -geluid, grimematerialen, pruiken etc. zijn in de vlammen  opgegaan. Door dit drama hebben ze ook geen ruimte meer om te repeteren, decors te bouwen en spullen op te slaan. Dit zijn essentiële zaken voor de theatergroep.

Het bestuur van Stichting tot Behoud van het Brandspuithuis in Breukelen was onder de indruk van de voorstelling over Johan van Oldenbarnevelt die Maarssen ‘32 destijds uitvoerde op Ridderhofstad Gunterstein. Het bestuur wil de leden van de groep een hart onder de riem steken om weer aan de slag te kunnen gaan met nieuwe voorstellingen.  Op 22 mei trad Maarssen ‘32 met geleende kostuums op tijdens de onthulling van de gevelsteen voor Bonifatius aan de Pieterskerk in Breukelen. Een mooie gelegenheid om een donatie van 2.500 euro te overhandigen. Zo kan de groep weer een start maken met de opbouw van hun entourage.

Wilt u Maarssen ‘32 ook steunen? Of weet u een ruimte voor hen? Kijk dan voor de mogelijkheden op Maarssen32.nl.

Stichting tot behoud van het Brandspuithuisje beheert sinds 1999 het voormalige Brandspuithuisje op het Kerkplein te Breukelen. Al vele jaren is hier de Wereldwinkel in gevestigd.