Breukelaar Aart Reitsma doet mee aan National Geographic Fotowedstrijd 2022: 'Stem op mij!'

Als liefhebber van natuurfotografie was het voor Breukelaar Aart Reitsma vanzelfsprekend om aan de National Geographic Fotowedstrijd 2022 mee te doen. Dit jaar konden de deelnemers hun foto's in de categorie Mens, Dier of Landschap indienen. Met zijn inzending 'de bruine beer' hoopt hij dit jaar de prijs voor de beste foto in de wacht te slepen. Het stemmen is begonnen en kan tot 2 oktober.

De natuur staat altijd centraal in de werken van Aart. Zijn passie hiervoor begon in 2002 met onderwaterfotografie, in 2012 heeft hij dit uitgebreid naar het leven boven het water. ''Met mijn foto’s wil ik iedereen laten genieten van de schoonheid van moeder natuur, en de kijker meenemen in het spel van de natuur''. 

De inzending voor de wedstrijd van National Geographic heet 'Het is berekoud vandaag' en heeft hij begin dit jaar tijdens een trip in het Nationalpark Bayerischer Wald in Duitsland gefotografeerd. Samen met zijn vrienden was hij tijdens die reis op zoek was naar wolven, beren en uilen. ''We hadden de eerste twee dagen een hevige sneeuwstorm, dit was niet zo gunstig voor de kwaliteit van de film en fotootjes maar het geeft wel de realiteit weer''. 

Mooiste foto van Nederland 2014 en 2015

Het is niet de eerste keer dat Aart aan een fotowedstrijd meedoet. In 2014 en 2015 zijn twee werken van hem uitgeroepen tot de 'Mooiste foto van Nederland', dit uit meer dan 30.000 uitzendingen. 

Prijs

De winnaars van de National Geographic Fotowedstrijd 2022 ontvangen naast een glazen award en een jaarabonnement op National Geographic ook een waardecheque van CameraNU.nl voor fotografie accessoires van verschillende waardes, oplopend tot €1000 voor de 1e plekken per categorie. Ook krijgt de overall winnaar zijn eigen digitale kaart op Hallmark.nl en een pakket fysieke kaarten van de winnende foto. Tot slot verschijnen de winnende foto's in het National Geographic magazine. Ook aan de stemmers is gedacht: zij kunnen een reis naar Turkije winnen.

Je kunt tot 2 oktober hier stemmen. 


Meer nieuws