Breukelse schooljeugd op bezoek bij de bijen

In het afgelopen jaar kregen alle basisscholen van Breukelen een insectenhotel bij hun school. Deze werden allemaal geplaatst door de wijkcommissie Breukelen-Noord.Vervolgens werd het spannend: welke insecten zouden er allemaal op afkomen? Natuurlijk moeten de dieren het hotel nog even vinden en dat kost tijd.

Niet erg, in de tussentijd werd er veel geleerd in de groepen en deden alle leerlingen van groep 4/5 mee aan een kleurwedstrijd.

En dan de praktijk: een bezoek met de klas aan de bijen, een groot succes. De imker van de bijenstal in het Henk van der Griftpark, Marten Schoonman, ontving daar de leerlingen en vertelde hoe dat nu allemaal zit met de bijen en de honing. De leerlingen weten nu alles van de bijendans er uitziet (de werksterbij draait 'achtjes', de andere bijen weten dan waar de goede bloemen staan).

Ook leerden ze hoeveel bijen er in een kolonie zitten (8000 werksterbijen 1000 mannetjes en een koningin). Een stuk wijzer en enthousiaster gingen de leerlingen weer naar school: en nu maar zien hoe druk het wordt in hun insectenhotel!