Briljanten bruidspaar Boele-Roos uit Vreeland

Bruidspaar Gijs en Gerrie Boele-Roos uit Vreeland is 65 jaar getrouwd. Het hoogbejaarde echtpaar kreeg bezoek van loco burgemeester Frank van Liempdt. Hij overhandigde het paar namens de gemeente Stichtse Vecht een mooi boeket bloemen.

Zoals in het gezegde van een bruiloft komt een bruiloft, ging het ook bij Gijs Boele en Gerrie Roos. Ze leerden elkaar kennen op de bruiloft van wederzijdse familie. Ze hadden al 9 jaar verkering voordat ze trouwden. Dat ze nu op 98 (Gijs) en 97 (Gerrie) jarige leeftijd nog altijd samen zijn mag gerust heel bijzonder genoemd worden. Het bruidspaar kreeg twee dochters: Liesbeth en Gerda.

Gijs Boele - geboren in Ruwiel bij Breukelen - woont al vanaf zijn 7e jaar op de boerderij in Vreeland, waar hij nu nog woont. Gerrie Roos is geboren en opgegroeid in De Waver, een buurtschap aan de Oude Waver in de gemeente Ouder-Amstel. Hier heeft ze tot haar huwelijk gewoond. Na hun huwelijk verhuisde het paar eerst naar Amersfoort. Hier hadden ze een melkzaak. Toen ze na een klein jaar terug konden gaan naar Vreeland om het melkveebedrijf over te nemen, hebben ze geen moment getwijfeld. Het bruidspaar was altijd erg druk met werken in hun eigen bedrijf.

Foto: Alie Boele


Meer nieuws