Briljanten bruidspaar Van Ginkel-Bakker uit Breukelen

Bruidspaar Kees en Gerda van Ginkel-Bakker uit Breukelen vierde op 20 juni hun briljanten huwelijksfeest. En natuurlijk kwam burgemeester Ap Reinders het bruidspaar namens de gemeente Stichtse Vecht gelukwensen met een mooi boeket bloemen.

Het bruidspaar weet nog precies waar ze elkaar ontmoetten: op de training van de pas opgerichte korfbalclub VIOD (Vooruit Is Ons Doel) in de openbare school te Maarsseveen. De vonk is op 15 februari 1950 overgeslagen tijdens het schaatsen op de baan van ijsclub de Vijfde Plas bij café-restaurant Faroeta in Breukeleveen. Ze deden aan paarrijden op kunstschaatsen en Kees bracht Gerda na het schaatsen naar huis. Het bruidspaar heeft een zoon en een dochter, 4 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen.

In zijn werkzame leven werkte Kees van Ginkel bij zuivelbedrijf Sterovita Breukelen, Campina-CMC melkunie Overschie, Campina melkunie hoofdkantoor in Amsterdam en Zuivelbedrijf van Ahold hoofdkantoor CMC-Campina melkunie Woerden. Bij die bedrijven deed hij de verkoopadministratie voor de hoofdverkoop. Hieronder viel de voorraad administratie koffieroom, chocolade in flessen, cottagecheese en creamcheese in bekerverpakking. De cottagecheese en creamcheese waren bestemd voor het Amerikaanse leger in Duitsland. Amerikaanse inspectors volgden het productieproces. Hetzelfde proces werd nauwkeurig gevolgd voor room in blik. Ook voor ijsmix werd het genoemde proces gehanteerd. Kees van Ginkel was bij deze processen verantwoordelijk voor de voorraadadministratie.

Gerda Bakker werkte als administratief medewerker bij de Middenstandsbank in Utrecht en bij het molenaarsbedrijf van haar vader Teus Bakker te Breukeleveen/Tienhoven.

De grote passie van Kees is muziek. Hij speelde trompet (cornet) en als jochie van zeven speelde hij in Tienhoven al bij Soli deo Gloria (het tegenwoordige SDG). Ook speelde hij bij de Brassband Breukelen en bij een brassband in Amsterdam. Samen met Gerda speelde hij korfbal bij de korfbalclub VIOD inTienhoven. Ook Gerda hield van muziek, maar haar voorkeur ging naar de piano uit. Ze maakte graag zelf haar kleding een maakte ook haar eigen bruidsjapon.

Gerda van Ginkel was een actieve vrijwilligster. Bij het Rode Kruis deed ze fles schudden tijdens bloed afnemen van personen voor de bloedbank. Ook begeleidde ze patiënten aan boord van het Rode Kruisschip de Henri Dunant. Daarnaast was ze ruim 40 jaar vrijwilligster bij Zorginstelling 'De Twijg': deelnemers begeleiden en helpen bij spelletjes om het geheugen te activeren, koffie serveren en nog veel meer.

Het bruidspaar viert hun briljanten trouwdag met een klein feestje, samen met de kinderen en kleinkinderen.