RTV Stichtse Vecht

(Brom)fietsenactie bij station Maarssen

Woensdag 28 september heeft de gemeente Stichtse Vecht bij het station in Maarssen fietsen, bromfietsen en scooters die verkeerd geparkeerd stonden en zo overlast veroorzaakten verwijderd. Is jouw (brom)fiets weg? Dan kun je deze tegen betaling ophalen bij het gemeentelijke depot. (Foto gemeente Stichtse Vecht).

De gemeente zet dergelijke acties bewust in. Het doel is om het stationsgebied 'schoon' te houden. Overal geparkeerde fietsen, bromfietsen en scooters geven een verfrommelde aanzien. Bij station Maarssen kan je gebruik maken van de bewaakte NS-fietsenstalling. De eerste 24 uur parkeer je daar gratis. Je fiets staat er veiliger en droog. Handig als je met de trein moet: de stalling is vlakbij het perron. Meer weten? Kijk op www.jefietswilnooitmeeranders.nl/maarssen.

Vervoermiddel ophalen bij depot

De verwijderde vervoermiddelen staan gestald bij het gemeentelijke depot. Gemeente Stichtse Vecht: 'Als je langs wilt bij het depot, moet je eerst een afspraak maken. Stuur daarvoor een e-mail naar info@stichtsevecht.nl of bel naar 14 0346. Zorg ervoor dat je de sleutel van je (brom)fiets en een geldige legitimatie bij je hebt. Je betaalt € 35. Je krijgt achteraf een rekening thuisgestuurd. Meer informatie vind je op www.stichtsevecht.nl/depot.'

NS-stalling eerste 24 uur gratis

Bij het station Maarssen kun je ook gebruik maken van de bewaakte NS-fietsenstelling. Die is de eerste 24 uur gratis. Je fiets staat er veiliger en droog. Handig als je met de trein moet: de stalling is vlakbij het perron. Meer weten? Kijk op www.jefietswilnooitmeeranders.nl/maarssen.