Bruidspaar Kraan-van Vianen uit Breukelen 60 jaar getrouwd

Het Breukelse bruidspaar Nel en Nico Kraan-van Vianen was op 14 juli 60 jaar getrouwd. Na de corona versoepelingen waren ze het eerste bruidspaar dat dit jaar thuis bezoek kreeg van burgemeester Ap Reinders. Met een mooie bos bloemen en anderhalve meter afstand kwam hij het bruidspaar geluk wensen.

Nico Kraan is een echte Vreelander en hij heeft 74 jaar in Vreeland gewoond. Nel van Vianen komt uit Kockengen. Op haar 15e ging zij bij een kweker in Vreeland in een 'dienstje voor dag en nacht'. Het paar ontmoette elkaar voor het eerst op de klapbrug in Vreeland. Nico vond Nel wel een leuk meisje en het duurde niet lang voor het stel verkering kreeg. Het bruidspaar kreeg 3 kinderen, waarvan er 2 zijn overleden. Ze hebben 2 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

In zijn werkzame leven werkte Nico Kraan 40 jaar met veel plezier als technicus bij Vatenfabriek Van Leer. Ook zijn vader werkte bij Van Leer, evenals zijn broer en neef. Van Leer was een zeer sociale werkgever voor het personeel. Van Leer verhuurde met korting vakantiehuisjes aan de werknemers. Daar heeft het gezin Kraan vaak gebruik van gemaakt.

Nico Kraan werkte 17 jaar lang als vrijwilliger bij de brandweer in Vreeland. Daarnaast deed hij vrijwilligerswerk voor de voormalige gemeente Loenen (kastjes plaatsen zodat mensen op een knop konden drukken als ze hulp nodig hadden). Nel Kraan was lid van de vrouwenbond in Vreeland en Loenen.

De grote passie van Nico Kraan was kanaries kweken. Hij had er een stuk of 100 op zijn zolder. Op zijn 70e is hij daarmee opgehouden. Daarnaast was hij dol op fuchsias en hij kweekte veel stekkies op tot prachtige planten.

Echt feest vieren doet het bruidspaar niet. Hun zoon is onlangs overleden en daar hebben ze veel verdriet van. Het bezoek van de burgemeester stelden ze heel erg op prijs. 

Voor burgemeester Reinders was het bezoek aan het bruidspaar ook een bijzonder moment. Na zijn aantreden als burgemeester op 6 februari 2020, was het bruidspaar Kraan het eerste bruidspaar in Stichtse Vecht dat hij hoogst persoonlijk een felicitatiebezoek kwam brengen.