Bruidspaar Van den Akker uit Maarssen 65 jaar getrouwd

De trouwdag van Co en Matty van den Akker-Brouwer was op 24 oktober. Burgemeester Ap Reinders kwam het bruidspaar 4 dagen later persoonlijk feliciteren. Het bezoek van de burgemeester werd door het bruidspaar zeer gewaardeerd.

Het hoogbejaarde bruidspaar Co (93) en Matty (91) van den Akker leerde elkaar in Breukelen kennen. Het was op Bevrijdingsdag bij het Staten Wapen (bestaat niet meer). Mevrouw van den Akker geeft toe dat het wederzijds echt wel liefde op het eerste gezicht was. Het bruidspaar heeft een dochter en een zoon, 2 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Co van den Akker is een echte Maarssenees, hij werd geboren op de Langegracht. Zijn vrouw woonde in Breukelen in het rode dorp.

Op hun trouwdag, 65 jaar geleden was het mooi weer, maar het waaide erg. De sluier van de bruid waaide zelfs op. Het bruidspaar had op hun trouwdag veel neefjes en nichtjes die bruidsjonker en bruidsmeisje waren.

In zijn werkzame leven had Co van den Akker een schildersbedrijf: Gebr. van den Akker. Dit schildersbedrijf is bekend in Maarssen en schilderde onder meer de trouwzaal in Maarssen. Zijn vrouw hielp af en toe met de telefoon en de boekhouding.

Matty van den Akker gaat nog altijd naar de bijbelclub en de kerkclub Lydia. Haar man was 30 jaar lid van de vrijwillige brandweer in Maarssen. Het bruidspaar voelt zich heel betrokken bij de Ichthusgemeente in de Dorpskerk in Maarssen. Omdat Co van den Akker wat slecht ter been is, kijken ze naar de kerkdienst die door RTV Stichtse Vecht wordt uitgezonden. Maar op hun 65e trouwdag gingen ze zelf naar de kerk en vierden hun trouwdag met de kerkgemeente. De dag ervoor hebben ze hun trouwdag met de kinderen en kleinkinderen gevierd.