Bruidspaar Van den Broek-Vink uit Nigtevecht 60 jaar getrouwd

Het Nigtevechtse bruidspaar Jan en Nel van den Broek-Vink is op 29 september 60 jaar getrouwd. Reden voor burgemeester Ap Reiders om het bruidspaar te bezoeken en te feliciteren.

In haar jonge jaren werkte Nel Vink in Nigtevecht in Huize Zwaanwijck. Jan van den Broek zag haar altijd langs fietsen met haar vriendin, die daar ook werkte en woonde. Op zaterdagmiddag fietste Nel voorbij om naar De Hoef te gaan, naar ouderlijk huis. Jan kwam haar al snel achterop en is in zijn colbertje op de bromfiets helemaal meegereden naar De Hoef en dat was op 29 januari 1959. Wat was hij koud geworden met die oostenwind tegen. 's Avonds is hij weer naar De Hoef gereden (maar toen met zijn lange leren jas aan) om samen met Nel in Uithoorn naar de bioscoop te gaan. En zo is het begonnen.

In zijn werkzame leven was Jan van den Broek timmerman bij aannemersbedrijf Firma Valkenburg. Hij werkte er 42 jaar en 3 maanden lang. Nel van den Broek-Vink werkte in de huishouding. 

Het bruidspaar heeft heel wat van de wereld gezien. Ze kampeerden in verschillende landen, de laatste 12 jaar in Nederland. De laatste keer was in 2020, daarna hebben ze de caravan verkocht.
'We hebben een reis naar Israël mogen maken, met een dochter en vriend 4 weken door Canada meteen grote camper. Met diezelfde dochter en vriend reisden we 2 weken door Scandinavië van hotel naar hotel, schitterend.
We zijn ook nog in Zuid-Afrika geweest ook heel bijzonder. Te veel om op te noemen, zo zie je maar hoe bevoorrecht we zijn.'

Jan en Nel hebben allebei vrijwilligerswerk gedaan: Jan heeft in allerlei besturen gezeten, zoals kerkenwerk. Nel deed jarenlang bezoekwerk voor de contactcommissie. In Oeganda huisjes hebben ze huisjes voor leraren opgebouwd en dat project “Helpt U Hopen”, loopt via de kerk nog steeds. Het project is voor weeskinderen, zodat ze naar school kunnen.

Het bruidspaar heeft een fijn huwelijk (gehad) en hoe ouder ze worden hoe fijner het is elkaar zolang te mogen hebben. Een reden tot grote dankbaarheid.
Ze genieten enorm van de kinderen (4- 1 zoon is helaas overleden in 2005), klein (5)- en achterkleinkinderen (2). Door corona wel een stuk minder.