Bruidspaar Van Nieuwkerk-Verkerk uit Maarssen-dorp 60 jaar getrouwd

Het diamanten bruidspaar Jan en Annie van Nieuwkerk-Verkerk uit Maarssen-dorp was op 6 juni 60 jaar getrouwd. Een dag later kwam locoburgemeester Frank van Liempdt het bruidspaar feliciteren. Als verrassing voor het bruidspaar kwam er een nichtje - dat op het gemeentehuis werkt - mee met de locoburgemeester.

Jan en Annie hebben elkaar ontmoet bij de nicht van Annie. Deze nicht was getrouwd met de broer van Jan. De vonk is overgesprongen en nooit meer uit gegaan. Het bruidspaar heeft 2 kinderen: zoon Peter en dochter Lenette. Ze zijn de trotse grootouders van 3 kleinzoons en 1 kleindochter, Nick, Jack, Jim en Roxan. 

Jan van Nieuwkerk is geboren in Wilnis, maar opgegroeid in Breukelen. Na hun huwelijk is hij bij Annie thuis op de boerderij komen wonen. Annie Verkerk is geboren op boerderij Beresteyn, Straatweg 27 in Maarssen en daar heeft ze altijd gewoond, ook later met haar gezin.

Boerderij Beresteyn ligt bij de begraafplaats in Maarssen en Jan is beheerder geweest van de begraafplaats. Ook was hij boer en had hij koeien, varkens, schapen en paarden. Annie heeft tot haar 65e gewerkt bij de thuiszorg in Maarssen. De deur staat altijd open op Beresteyn en daar maakten veel mensen uit het dorp en bezoekers van het kerkhof gebruik van. Er is heel veel koffie gedronken en gezellig gekletst. 

Jan is een echte sportman, hij heeft vanaf zijn 16e tot zijn 80e jaar getafeltennist bij TTVM in Maarssen. En hij heeft jaren lang gevoetbald bij Nyenroden (het latere FC Breukelen) in Breukelen. Annie haar hobby’s zijn naar bingo avonden gaan en rommelmarkten bezoeken. Ze had haar eigen kringloopwinkel aan huis. Gezamenlijke hobby’s zijn kaarten, en genieten van het buiten zitten met elkaar. 

Op hun trouwdag 6 juni hebben ze feest gevierd bij de Heeren van Maarssen. 


Meer nieuws