Buitenplaats Doornburgh pakt uit met feestelijk openingsweekend

Buitenplaats Doornburgh pakt uit met feestelijk openingsweekend

Vanaf 5 juni mag Buitenplaats Doornburgh weer helemaal open, nu de coronamaatregelen zijn versoepeld. Op zaterdag 12 en zondag 13 juni viert Doornburgh deze heropening met een vol feestelijk programma. In het weekend zijn er diverse rondleidingen, een kunstperformance in het park en een natuurontdektocht voor gezinnen. Iedereen is welkom in restaurant DeZusters voor een lunch of een borrel in de binnentuin. “We zijn heel blij dat we eindelijk weer onze gasten kunnen verwelkomen op de buitenplaats. Daarom trakteren de bezoekers graag op 12 en 13 juni op dit feestelijke welkomstprogramma,”aldus Joanna van Dorp, directeur van Stichting Buitenplaats Doornburgh.

12 & 13 juni: natuurontdektocht en performance in de lucht
Op zaterdag 13 juni om 14.00 uur is er een natuurontdektocht voor gezinnen. Onder leiding van natuurgids Marijke Zoetelief gaan kinderen met hun ouder(s) coronaproof op ontdekkingstocht door de natuur van de buitenplaats. Op zaterdag 12 en zondag 13 juni om 15:30 uur geeft kunstenaar Victorine Pasman een gratis performance in de buitenlucht tegenover het hoofdhuis. Haar act ‘Jellyfish’ is een poëtische performance geïnspireerd op de onderwaterwereld. De performer zweeft als een sierlijk zeewezen door de lucht in het park. Het optreden duurt ongeveer 10 minuten en zal op zondag drie keer plaatsvinden. Joanna van Dorp: “Wij hebben heel veel ruimte: Doornburgh biedt zo veel mogelijkheden, de priorij, ons park, het terras en de prachtige binnentuin. Hier is zo veel mogelijk op 1.5 meter.” 

Rondleidingen
Elk weekend zijn er diverse rondleidingen over de architectuur van Buitenplaats Doornburgh. Omdat er door de coronamaatregelen per keer maximaal 4 mensen per rondleiding mee mogen, worden er extra tours georganiseerd. Ook is het mogelijk om een persoonlijke rondleiding te krijgen van kunstenaar Stef Veldhuis door zijn tentoonstelling Counterpoints. Een rondleiding reserveren kan via de websitewww.buitenplaatsdoornburgh.nl. Liever zelf de buitenplaats ontdekken zonder rondleider? In de priorij is een gratis wandelkaart verkrijgbaar.  

Restaurant DeZusters: terras in de binnentuin
Bij restaurant DeZusters worden alle gerechten bereid met lokale producten. Van donderdag t/m zondag zijn gasten welkom voor de lunch of voor een borrel. Er zijn ook picknickboxen verkrijgbaar die gasten in het park kunnen eten. Bij minder goed weer is het mogelijk om plaats te nemen op het overdekte terras wat op frisse dagen is voorzien van dekens en heaters.