Burgemeester bezoekt Koningsspelen De Wilde Wingerd

De laatste vrijdag voor Koningsdag wordt traditioneel in het primaire onderwijs de Koningsspelen georganiseerd. Zo ook in de gemeente Stichtse Vecht. Burgemeester Ap Reiders bezocht de Wilde Wingerd in Maarssenbroek.

Koningsspelen

In 2013 zijn de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is. Om dat belang te onderstrepen bezocht burgemeester Ap Reinders vrijdag 21 april basisschool de Wilde Wingerd in Maarssenbroek.

Koningsspelenontbijt

Na officiële opening met het officiële Koningsspelenlied ZiggZagg van Kinderen voor Kinderen, en het door de burgemeester uitdelen van handtekeningen, genoten de leerlingen zichtbaar van het aangeboden Koningsspelenontbijt. Burgemeester Reinders bezocht alle leerlingen in de klas en at met de jongste leerlingen een hapje mee: ‘Ik heb worst, wat hebt u?’ was een spontane vraag van één van de kinderen. Aan een klas vertelde de burgemeester ook nog een geheim over zijn ambtsketen dat door de leerlingen toch echt wel werd gezien als een hele bijzondere medaille.

Sportieve activiteiten

Na het ontbijt waren er tal van sportieve clinics en werden er door de kinderen spelletjes gespeeld. Veel bekende lokale verenigingen waren daar bij betrokken. Met de belofte van de burgemeester op de vraag van één van de kinderen om de groeten aan de Koning te doen bij een volgend bezoek, werden de succesvolle Koningsspelen afgesloten.