Burgemeester Reinders bezoekt 100-jarige Maarssenaar

Burgemeester Reinders bezocht deze week Maarssenaar Richard Bouwman vanwege zijn 100-jarige verjaardag. De heer Bouwman die opgroeide in Utrecht woont alweer 56 jaar in Maarssen. Samen met zijn vrouw, die in oktober 2017 overleed, kregen ze drie kinderen en zeven kleinkinderen. In april 2017 mochten ze nog samen hun 70-jarig huwelijk vieren.

Als 19-jarige werd Richard Bouwman tijdens de Tweede Wereldoorlog opgeroepen voor dwangarbeid in een Duitse straalwalserij. Hij heeft daar twee jaar moeten werken. Dat was een hele zware en moeilijk periode. Waar hij met plezier naar terugkijkt? Met ‘stip’ bovenaan staat het zien opgroeien van zijn drie kinderen. Eén zoon woont ook in Maarssen, de andere zoon in Amerika en zijn dochter in Portugal. Tot aan zijn pensioen was Richard Bouwman met veel plezier winkellier. Samen met drie boers heeft hij de winkel van zijn vader voortgezet. Radio Bouwman op de Utrechtse Straatweg in Utrecht, een winkel in radio, tv en huishoudelijke apparatuur.

Waar hij nu nog steeds van kan genieten? De natuur, de planten en vogels in zijn tuin. Vanuit het raam in zijn huiskamer heeft uitzicht op de weilanden en kan hij genieten van het komen en gaan van de ganzen, zwanen en reigers. Toen hij nog mobieler was fietste hij graag door de polders rondom Maarssen en ging hij graag op vakantie naar de Waddeneilanden.Hij is nog steeds geïnteresseerd in het dagelijkse nieuws en er zijn maar weinig onderwerpen waarover hij niet mee kan praten.


Meer nieuws