Buurtbus 522 voortaan ook naar Loenen aan de Vecht

Met ingang van maandag 11 juli 2022 zal Loenen aan de Vecht worden opgenomen in de dienstregeling van Buurtbus 522. De huidige Buurtbusdienst verbindt Weesp, Nigtevecht en Vreeland. De nieuwe route geeft passagiers de gelegenheid om zonder overstap het centrum van Loenen aan de Vecht te bereiken.

Met name in Vreeland is de afgelopen tijd flink voor deze nieuwe busverbinding gelobbyd. Voor veel algemene voorzieningen, waaronder de eerstelijns medische zorg, is men aangewezen op Loenen aan de Vecht. De nieuwe dienstregeling is ook van toegevoegde waarde voor passagiers uit Loenen aan de Vecht, die daarmee een directe verbinding met het treinstation in Weesp krijgen.

De nieuwe haltes van Buurtbus 522 in Loenen aan de Vecht zijn Sportpark De Heul, Loenen-Dorp en Bredestraat. Op deze haltes kan tevens worden overgestapt op de Syntus-buslijnen 120 en 121 naar Utrecht, Breukelen, Abcoude, Station Amsterdam Bijlmer ArenA, Hilversum en Mijdrecht.

Buurtbus 522 rijdt dagelijks, behalve op zon- en feestdagen, tussen ca. 07:00 en 19:00 uur volgens een vaste dienstregeling (zie www.9292.nl en www.syntusutrecht.nl). In de Buurtbus kan worden betaald met OV-chipkaart en pinpas. De busjes, waarmee maximaal 8 passagiers kunnen worden vervoerd, worden beschikbaar gesteld en onderhouden door vervoersmaatschappij Syntus Utrecht.

De Buurtbus is bedoeld om gebieden met een laag passagiersaanbod toch bereikbaar te houden. De busjes worden bestuurd door vrijwilligers uit de regio met een B-rijbewijs. Zij doen dit gemiddeld 1 à 2 keer per week. Een ‘dienst’ duurt ongeveer 4 uur.
Om de Buurtbus-diensten te kunnen blijven uitvoeren zijn vrijwel continue nieuwe chauffeurs nodig. Vrijwilligers voor Buurtbus 522 kunnen zich aanmelden via www.syntusutrecht.nl/buurtbus.