Buurtbus lijn 522 rijdt door naar kern Loenen in nieuwe regeling

De dienstregeling 2022 voor het Utrechts openbaar vervoer, die op 12 december 2021 in zal gaan, biedt reizigers nagenoeg dezelfde service als nu. De bussen en trams blijven in de regel even vaak rijden en over dezelfde route. Ondanks de ingrijpende impact van corona op het openbaar vervoer houdt de provincie Utrecht het huidige niveau in stand. Op initiatief van vrijwilligers en de dorpsraad van Vreeland rijdt de buurtbus op lijn 522 door naar de kern Loenen. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht).

Aan de basis van dit vervoerplan ligt een eerder besluit van de provincie om te zorgen voor herstel van het regionaal openbaar vervoer. Corona heeft het aantal reizigers in het Utrechts openbaar vervoer gehalveerd. Inmiddels neemt het gebruik weer geleidelijk toe, maar het is belangrijk om aan dit herstel te blijven werken. Het plan voor de nieuwe dienstregeling draagt hieraan bij. Het volledige plan voor de regio is te vinden op de website van de Provincie Utrecht.

Provincie Utrecht: 'Het Utrechts openbaar vervoer biedt reizigers in 2022 dus weinig verrassingen en dat is goed nieuws. Scenario’s om fors te bezuinigen bijvoorbeeld door buslijnen te schrappen zijn op de plank blijven liggen, nu duidelijk is dat de tijdelijke coronasubsidie van het Rijk doorloopt tot september 2022. Het Utrechts openbaar vervoer kan op peil blijven.'

U-OV en Syntus Utrecht gaan nu op basis van het vastgestelde vervoerplan de dienstregeling 2022 maken. Deze dienstregeling gaat in op 12 december 2021 en geldt het hele jaar 2022.