BVNL: 'Inwoners en ondernemers worden onevenredig zwaar getroffen'

Aankomende dinsdag - 7 november - vergadert de raad van Stichtse Vecht over de begroting van 2024. De toeristenbelasting wordt verdubbeld en de afvalstoffenheffingen gaan flink omhoog. Te hoog aldus fractievoorzitter Wim Ubaghs van BVNL. Door middel van een aanpassing pleit hij komende raad voor het toepassen van het inflatiepercentage in plaats van de hoge stijgingen van de toeristenbelasting en afvalstoffenheffingen. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht - Wim Ubaghs bij Rondom de Raad)

Fractievoorzitter Wim Ubaghs in een toelichting: 'Het college is voornemens om de toeristenbelasting te gaan verdubbelen, hetgeen vele malen boven het inflatie percentage ligt. Tevens is het college voornemens om de afvalstoffenheffingen met 25 % te gaan verhogen, hetgeen vele malen boven het inflatie percentage ligt. BVNL vindt dat met beide stijgingspercentages de inwoners en ondernemers van Stichtse Vecht onevenredig zwaar worden getroffen.'

De verhoging van de afvalstoffen wordt veroorzaakt door stijgende kosten. Onlangs nog was een extra financiering noodzakelijk vanwege een verhoogde service aan inwoners en vervanging van ondergrondse containers. De kosten daarvan komen via de stijgende gemeentelijke belastingen terug in de gemeentekas. 

De begrotingsraad wordt dinsdag 7 november gehouden. Het debat erover wordt dinsdag vanaf 19.00 uur live op RTV Stichtse Vecht uitgezonden op TV en online stream.