RTV Stichtse Vecht

BVNL stelt vragen over niet meer bezorgen van PMD-zakken aan huis

Fractievoorzitter Wim Ubaghs van BVNL heeft vragen gesteld aan het college van B&W over het niet meer bezorgen van PMD-Zakken aan huis. Renewi heeft namelijk besloten vanaf 1 maart te stoppen met deze dienstverlening. Met name inwoners die nog geen gebruik maken van een PMD-Kliko zijn afhankelijk van de levering van PMD-zakken aan huis of de diverse afhaaladressen in Stichtse Vecht. 

Ubaghs vindt het stopzetten van de PMD-zakken aan huis een slechte ontwikkeling: 'Is het college zich ervan bewust dat oudere en minder validen in de gemeente nu meer moeite moeten doen om aan PMD zakken te komen?' In de grootste kern van Stichtse Vecht, Maarssenbroek gaat het om circa 80 bezorgadressen per week.

Daarnaast vraagt de partij naar de relatie tussen het stopzetten en het project omgekeerd inzamelen: 'Heeft dit besluit van Renewi invloed op het omgekeerd inzamelen nu een groot deel van de inwoners moeilijker aan PMD zakken te komen?' De partij is altijd fel tegen het omgekeerd inzamelen van afval geweest.