CDA: 'Meer aandacht voor verbeteren verkeersveiligheid'

Het CDA Stichtse Vecht vroeg deze week aandacht voor diverse onveilige verkeerssituaties. Eerder dit jaar opende CDA Stichtse Vecht daartoe het meldpunt onveilige verkeerssituaties. Op woensdag 7 september heeft Sarah van Lindenberg namens het CDA een document met meldingen overhandigd aan de wethouder verkeer, dhr. Wisseborn.

Sarah van Lindenberg: “Het CDA staat voor een (verkeers)veilig Stichtse Vecht. De afgelopen jaren hebben wij (veelal succesvol) aandacht gevraagd voor de verkeersonveilige situaties in het buitengebied van Nieuwer ter Aa/Portengen, het fietspad langs de Oostkanaaldijk richting Nigtevecht, de Binnenweg in Maarssen-Dorp en de snelheid op de N402 in Loenen. Echter, bij elke actie die wij deden kregen wij ook direct allerlei andere suggesties. Om die reden opende het CDA eerder dit jaar het meldpunt onveilige verkeerssituaties.” Doel van het meldpunt was om zorgen over onveilige verkeerssituaties in Stichtse Vecht in kaart te brengen.

Wij zien het document als een handreiking voor het verbeteren van de verkeersveiligheid, als start om in gesprek te gaan met inwoners over deze locaties en als aanvulling op het al bestaande Wegenbeheerplan.