Celstraffen geëist voor verdachten drugslabs in onder andere Kockengen

Tegen twee verdachten van betrokkenheid bij twee drugslabs in Overberg (Utrechtse Heuvelrug) en Kockengen zijn celstraffen van zeven en vijf jaar geëist. Bij het lab in Overberg werden in 2020 1,5 miljoen xtc-pillen aangetroffen meldt RTV Utrecht op haar website. (Foto politie.nl aangetroffen materialen in drugslab Kockengen) 

Achter de labs zit volgens het Openbaar Ministerie een criminele organisatie waarbij verschillende mensen bij meerdere productielocaties betrokken zijn. De hoofdverdachte met de bijnaam 'Traantje' zit vast in België en wordt in verband gebracht met nog twee drugslabs in Hattem en in Groningen, bleek op de zitting in de rechtbank in Zwolle.

In mei 2020 werd het drugslab in Kockengen ontmanteld. De politie trof destijds in de schuur in Kockengen bijna 10.000 liter chemisch afval van de productie van synthetische drugs aan: 'Kennelijk is in het verleden in de schuur een laboratorium voor de productie van amfetaminepasta geweest,' aldus de politie destijds in een verklaring. In Kockengen trof de politie vooral gasflessen, vaten en tankcontainers. In totaal bijna 10.000 liter afval dat waarschijnlijk is vrijgekomen bij de productie van ongeveer 1400 kilo amfetaminepasta.

Burgemeester Reinders van Stichtse Vecht maakt zich al jaren sterk voor de aanpak van ondermijning in het buitengebied en riep eerder inwoners op zich te melden als ze vermoedens of verdenkingen hebben over dit soort labs. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem.  


Meer nieuws