Centraal afvalscheidingsstation definitief naar bedrijventerrein Breukelerwaard

Stichtse Vecht wil zorgen voor één nieuw afvalscheidingsstation met een circulair ambachtscentrum. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 17 mei 2022 besloten dat het station en centrum definitief op de nieuwe locatie aan het einde van bedrijventerrein Breukelerwaard wordt gevestigd. 

Alles op 1 locatie

Op deze nieuwe locatie komen ook de gemeentewerf, Kansis Groen en het gronddepot. Als het nieuwe afvalscheidingsstation er is, sluiten de locaties in Breukelen, Kockengen, Loenen aan de Vecht en Maarssen.

Meer recyclen is goed voor het milieu

Om bij te dragen aan de doelstelling ‘Van afval naar grondstof’ (VANG) is het voorstel om te zorgen voor een circulair ambachtscentrum op het terrein. Efficiënt inzamelen en recyclen van afval zorgt er voor dat er minder afval in de verbrandingsoven gaat. Dit is goed voor het milieu.

Infrastructuur

Met de ondernemers van bedrijventerrein Breukelerwaard is afgesproken om de infrastructuur van de huidige Corridor op te knappen. Daarnaast wordt nieuwe infrastructuur aangelegd om het afvalscheidingsstation goed te kunnen bereiken.

Planning

Aan de gemeenteraad wordt naast goedkeuring voor de plannen ook budget gevraagd om het afvalscheidingsstation, de gemeentewerf en Kansis Groen te realiseren. Als de raad akkoord gaat, volgt de bestemmingsplanprocedure en daarna de uitwerking van het ontwerp voor de verschillende functies. Onder voorbehoud van zienswijzen (bezwaar) kan de bouw halverwege het derde kwartaal van 2023 starten. Een jaar later kunnen inwoners hier met hun afval terecht.

Routekaart

Bekijk de routekaart of lees de belangrijkste informatie uit deze routekaart op stichtsevecht.nl/nieuwafvalscheidingsstation.