Centrummanager wil een vereniging pandeigenaren dorpskern

Centrummanager Frits Mulder roept pandeigenaren in de drie grotere dorpskernen op om in gesprek te gaan over samenwerking. Met als doel de oprichting van een vereniging van pandeigenaren dorpskern.

Donderdag 18 augustus 19.00 bij Le Brasseur, Schoutenstraat Maarssen

Wie is Frits Mulder? 

Inmiddels is Frits Mulder een half jaar werkzaam als centrummanager in de dorpskernen van Maarssen-dorp, Breukelen en Loenen. Op verzoek van de gemeente Stichtse Vecht is Mulder gestart in dorpskern Maarssen met als doel de samenwerking en vooral de sfeer in het dorp te verhogen.  Braderieën en bloembakken, het was er al maar de ‘spirit om er met elkaar nog meer van te gaan maken  was mede door Corona wat weg’, aldus Frits Mulder. Mulder geeft aan: ‘Maarssen-dorp loopt nu al aardig en dus kwam de vraag vanuit de gemeente om ook eens bezig te gaan met Breukelen en Loenen, een mooie uitdaging waar ik vol voor ga’.

Wat is een centrummanager?

Een centrummanager is in veel plaatsen in Nederland inmiddels een succesvol instrument en zorgt ervoor, dat overheid, vastgoedeigenaren en ondernemers structureel met elkaar samenwerken. Met als doel het versterken van de aantrekkingskracht en het economische klimaat van de dorpskernen. Mulder geeft daarop aan: ‘Wat belangrijk is dat we voor de toekomst vitale dorpskernen hebben waar we kunnen shoppen, cultuur beleven en een terrasje kunnen pakken”.

Dat kan een centrummanager niet alleen en werkt dan ook alleen als we met elkaar de schouders er onder zetten. Kunst en cultuur, de gemeente, de ondernemers en natuurlijk de bewoners. 

Belangrijk is een goede samenwerking tussen alle partijen.

Een van de partijen zijn de pandeigenaren welke een belangrijke rol spelen in de kernen. Winkels moeten behouden worden, ruimte voor horeca en leefbaarheid voor ieder.

centrummanager Frits Mulder