Chinese automerk Xpeng opent vestiging in Breukelen langs de A2

Het Chinese automerk Xpeng heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in zijn internationale expansie, met de opening van een nieuwe vestiging in Breukelen, Nederland, langs de A2 snelweg. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht ter illustratie)

Nieuw Aziatisch merk

Deze strategische zet markeert niet alleen een belangrijke stap voor het bedrijf, maar ook voor de groeiende elektrische voertuigen (EV) markt in Nederland en Europa. Het merk Xpeng is één van de vele nieuwe Aziatische merken op de Nederlandse automarkt. De nieuwe vestiging is mede tot stand gekomen door middel van een samenwerking met Emil Frey. Het bedrijf is één van de grootste automotive retailorganisaties van Nederland en vertegenwoordigt in Nederland 18 verschillende automerken.

Xpeng's achtergrond en innovatie

Xpeng is een opkomend automerk dat bekend staat om zijn elektrische voertuigen. Opgericht in 2014, heeft Xpeng snel bekendheid vergaard door zijn innovatieve benadering van elektrische mobiliteit en autonome rijtechnologie. Het bedrijf heeft verschillende modellen gelanceerd.

Strategische keuze voor Breukelen

De keuze om een nieuwe vestiging te openen in Breukelen, Nederland, getuigt van Xpeng's toewijding aan het betreden van de Europese markt. De ligging van de vestiging langs de drukke A2 snelweg zal de zichtbaarheid van het merk vergroten. De nieuwe locatie in Breukelen heet Xpeng Center. In de locatie aan de Corridor 23 in Breukelen was voorheen Ekris MINI Utrecht gevestigd. 


Meer nieuws