Collecte noodhulporganisatie ZOA: in actie voor vluchtelingen wereldwijd

 In de week van 27 maart tot en met 1 april 2023 collecteren vrijwilligers in diverse plaatsen in gemeente Stichtse Vecht voor stichting ZOA. Deze noodhulporganisatie helpt miljoenen vluchtelingen in hun eigen regio. De opbrengst van de collecte wordt ingezet op plekken waar de nood, door een oorlog of natuurramp, het hoogst is.

Voor Petro

De ZOA-collecte is onder meer voor de 65-jarige Petro in Oekraïne. Hij verloor bij een raketaanval zijn schoonzoon en zijn dochter raakte lichamelijk beperkt. Petro moet nu alleen voor zijn twee kleinkinderen zorgen. Samen met uw hulp kan hij weer een leven opbouwen. De ZOA-collecte is ook voor Aisa in Nigeria, Keyrat in Ethiopië en vele andere slachtoffers van een natuurramp of oorlog. ZOA is in circa vijftien landen actief.

Schoon water

ZOA zet zich in voor kwetsbare mensen, die op de vlucht zijn voor een oorlog of natuurramp. Wereldwijd zijn er al meer dan 100 miljoen vluchtelingen! ZOA geeft noodhulp, denk aan voedsel, schoon drinkwater en onderdak. Dit gebeurt ter plekke of in een nabijgelegen regio of buurland. Daarbij vergeet ZOA de lokale bevolking niet, maar is er oog voor hun noden. Vervolgens blijft ZOA trouw als mensen een nieuw bestaan proberen op te bouwen, bijvoorbeeld met het creëren van goede basisvoorzieningen, onderwijs en vaktrainingen. Net zolang, totdat ze zichzelf weer kunnen redden.

Geeft u ook?

Met de opbrengst van de collecte kan ZOA vele duizenden mannen, vrouwen en kinderen in crisisgebieden ondersteunen. De collectanten hopen u aan de deur te ontmoeten. Heeft u geen geld in huis of loopt u de collectant mis? Geven kan ook door de IQR-code op de collectebus te scannen of ga naar de website www.nietthuis.nl. Wilt u meer weten over ZOA? Ga naar www.zoa.nl


Meer nieuws