Commissaris van de Koning op bezoek in Stichtse Vecht

Woensdag 15 juni bracht Hans Oosters, de commissaris van de Koning, een bezoek aan Stichtse Vecht. Tijdens dit bezoek liet de commissaris zich bijpraten over diverse actuele zaken.

 Woensdag 15 juni bracht Hans Oosters, de commissaris van de Koning, een bezoek aan Stichtse Vecht. Tijdens dit bezoek liet de commissaris zich bijpraten over diverse actuele zaken in onze gemeente Stichtse Vecht. Ook maakte hij kennis met de nieuwe leden van het college van burgemeester en wethouders.

Ontmoeting met actiecomité pont Nieuwer Ter Aa

Burgemeester Ap Reinders ontving de commissaris en samen brachten zij onder andere een bezoek aan de veerpont bij Nieuwer Ter Aa. Daar ontmoetten zij ook een afvaardiging van het Actiecomité (www.laatonsnietzwemmen.nl), dat zich inzet voor behoud van de pont. Gemeente en provincie willen dat deze blijft varen, zolang er geen alternatieve verbinding is. We zijn daarover in gesprek met de minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Pont kan niet verdwijnen zonder alternatief

Burgemeester Ap Reinders: ‘De veerpont is al sinds 1892 een noodzakelijke (fiets)verbinding en kan niet na 130 jaar trouwe dienst van de ene op de andere dag opgeheven worden zonder goed alternatief.’

Onmisbaar voor inwoners Nieuwer Ter Aa

De veerpont is als verbinding tussen Nieuwer Ter Aa en Breukelen onmisbaar voor de inwoners van Nieuwer Ter Aa. Zij hebben die verbinding nodig om naar school te gaan, boodschappen te doen of hun huisarts te bezoeken. Daarnaast is de veerpont een belangrijke schakel in het regionale recreatie- en fietsnetwerk.

Foto gemeente Stichtse Vecht