Complimenten voor 750 mantelzorgers

Op de dag van de mantelzorg - 10 november - ontvingen 750 mantelzorgers het mantelzorgcompliment van de gemeente. Daarmee laat de gemeente weten dat zij de zorg die mantelzorgers verlenen erkent en zeer waardeert. (Archieffoto Wethouder van Vliet)

Wethouder van Vliet bezorgde een compliment bij mantelzorger Dirk uit Maarssen-Dorp en Edwine uit Breukelen. Van Vliet: ‘Door langs te gaan hoor ik hun ervaringen en verhalen. Wat gaat er goed en waar lopen ze tegenaan? Het is belangrijk om oor te hebben voor ieders verhaal.’

Lokale cadeaubonnen

Mantelzorgers ontvangen dit jaar weer cadeaubonnen. Die kunnen ze uitgeven bij ongeveer 200 inwisselpunten in Stichtse Vecht. Zoals winkels, horeca en salons voor persoonlijke verzorging en mentale gezondheid. Heb je vorig jaar ook cadeaubonnen ontvangen? Vergeet deze dan niet eerst uit te geven. De bonnen uit 2021 zijn geldig tot en met 31 december 2022.

Inschrijven voor het mantelzorgcompliment kon tot 1 oktober

Het is niet meer mogelijk je aan te melden voor dit jaar. Vanaf 1 juli 2023 gaat de inschrijving voor het mantelzorgcompliment 2023 open. Als je je aanmeldt bij Steunpunt Mantelzorg krijg je een herinnering.

Informatie en steun voor mantelzorgers

Wil je meer weten over mogelijkheden voor ondersteuning om de zorg vol te houden of te verlichten? Je kunt terecht bij het Steunpunt Mantelzorg: mantelzorg@welzijnsv.nl. Of bel naar (0346) 290 710.