Concerten op Kasteel Loenersloot

De Japanse pianoforte-pianiste Kaoru Iwamura geeft vrijdag 23 september, samen met sopraan Kitty Lai en tenor Edmond Chu in Kasteel Loenersloot, twee maal een concert. Deze concerten worden gehouden in de fraai gerestaureerde, sfeerrijke tuinkamer van het slot met zijn unieke geschilderde, (linnen) behangsels. In die zaal vinden al vanaf de 18e eeuw regelmatig concerten plaats.

Kaoru speelt op de gerestaureerde Broadwood pianoforte uit 1829. Die tafelpiano is ons in bruikleen gegeven door Museum Geelvinck. Zij begeleidt sopraan Kitty Lai en tenor Edmond Chu. Een geweldig trio  professionele musici! Zij traden vorig jaar ook op in Kasteel Loenersloot voor een bijzonder enthousiast publiek. Kaoru speelde dit jaar in juni nog op het slot tijdens de Dag van het Kasteel 2022. 

De musici presenteren u Chinese Lovesongs van Huang ZiU krijgt als onderdeel van het concert ook de korte indrukwekkende film Life is a dream, opgenomen op Kasteel Loenersloot met onder meer de uitvoerenden van de concerten, te zien.

Het eerste concert begint om 17.00 uur, het tweede om 19.30 uur. U kunt reserveren op www.kasteelloenersloot.nl. De zaal is bij beide concerten een half uur eerder open, dus om 16.30 en 19.00 uur. Er is geen pauze. Voor en na het concert zijn er wel koffie of thee en drankjes en hapjes in de hal verkrijgbaar. 

Toegang: Beschermers van Utrechts Landschap (= leden) betalen € 16,00; niet-beschermers € 17,50. Er is een speciale (gratis) parkeerplaats, aangegeven met lichtgroene borden. Medewerkers wijzen de weg. Vanaf daar is het circa 10 minuten teruglopen naar het slot. Of komt u op de fiets of met bus 120 (Amsterdam-Utrecht v.v.).

We zijn verheugd deze concerten met professionele musici weer aan te kunnen bieden in deze eeuwenoude locatie.  

Kasteel Loendersloot, Rijksstraatweg 211 te Loenersloot


Meer nieuws