Cursus Inclusieve Sportaanbieders; zo word je als vereniging nóg inclusiever

Heb je er als sportvereniging al eens aan gedacht om aanbod voor mensen met een beperking op te starten? Of heb je al aangepast aanbod en wil je de doelgroepen verder uitbreiden? Wil jij als vereniging nóg inclusiever worden? Dan is dit jouw kans om daar mee aan de slag te gaan. Team Sportservice verzorgt vanaf woensdag 8 juni 2022 een cursus voor geïnteresseerde sport- en beweegaanbieders.

Wist je dat?

In samenwerking met betrokken professionals en ervaringsdeskundigen, ontwikkelde Team Sportservice de cursus Inclusieve Sportaanbieders. In eerste instantie richt deze cursus zich op het includeren van sporters met een beperking binnen jouw vereniging. Wist je dat ca 10% van de Nederlandse bevolking een beperking heeft, maar dat deze doelgroep nog niet evenredig vertegenwoordigd is in de sport?

Gratis cursus voor iedereen

Door bijdragen vanuit het Lokaal Sport-en preventieakkoord, is het voor iedere sport- en beweegaanbieder uit Stichtse Vecht mogelijk om deze cursus gratis te volgen. Team Sportservice verzorgt daarnaast op meerdere dagbestedingslocaties beweeglessen voor mensen met een beperking en betrekt hierin graag de lokale aanbieders. Jouw kans om mensen voor jouw sport en vereniging te enthousiasmeren.

Wanneer kan ik de cursus volgen?

Op woensdagavond 8 juni starten we met een introductiebijeenkomst over de thema’s aangepast sporten en inclusie. Wil jij als sportaanbieder ook lessen verzorgen op woonlocaties? Dan duiken we in de tweede bijeenkomst op 29 juni dieper in op die specifieke doelgroepen. Zie je het nog niet zitten om lessen of trainingen te verzorgen en/of wil je zelf ervaren hoe sporten met een beperking voelt? Dan haak je de derde cursus op woensdag 28 september gewoon weer aan bij onze ervaringsles. De vierde bijeenkomst op 19 oktober staat vervolgens in het teken van voorbereidingen van lessen op dagbestedingslocaties.

Je kunt als sport- en beweegaanbieder het volledige traject óf een deel volgen, passend bij jou en jouw situatie.

Heb je vragen?

Voor meer informatie, aanmelden of vragen kun je contact opnemen met Macy Hartman, buurtsportcoach Aangepast Sporten via mhartman@teamsportservice.nl of  06-41644503.