Dader gruwelijke verkrachting Breukelen verdacht van nieuwe verkrachting tijdens proefverlof

Een voormalige inwoner van Nieuwkoop is ruim vier jaar geleden veroordeeld voor verkrachting, ontvoering en beroving van een Breukelse vrouw. De man heeft zich volgens het OM vorige zomer opnieuw schuldig gemaakt aan een verkrachting, dit keer in Alkmaar. Volgende week dient de nieuwe zaak bij de Rechtbank in Breukelen meldt RTV Utrecht op haar website. 

In 2018 vond de brute en gruwelijke verkrachting van een Breukelse inwoonster plaats in Nieuwer ter Aa. Op de Kanaaldijk-West in Breukelen bedreigde S. een vrouw met een neovuurwapen en eiste haar bankpas en pincode. Vervolgens dwong S. de vrouw naar Nieuwer ter Aa te rijden waar hij het slachtoffer verkrachtte. Daarna reed hij terug naar zijn eigen auto waar hij het slachtoffer in de kofferbak stopte.Onderweg stopte hij om haar vast te binden. De rit ging verder naar Woerdense Verlaat, waar een paardentrailer stond van S. en zijn gezin. De vrouw werd hierin opgesloten en alleen gelaten. Na een uur kwam S. terug om haar opnieuw te verkrachten. Daarna legde hij het slachtoffer weer in de kofferbak van zijn auto. De vrouw werd uiteindelijk naakt achtergelaten in Diemen.Het OM Midden-Nederland eiste destijds 10 jaar gevangenisstraf tegen de man. De rechtbank veroordeelde hem uiteindelijk tot zeven jaar cel. 

Tijdens een proefverlof vorig jaar in de zomer ging het weer mis. Op 29 juli zou hij een vrouw hebben verkracht, nadat hij eerst haar polsen met spanbanden had vastgebonden. Ook heeft hij volgens het OM haar keel dichtgeknepen en haar tegen haar borsten geslagen. Eind 2018 kreeg S. geen tbs-behandeling naast zijn gevangenisstraf opgelegd, omdat deskundigen van het Pieter Baan Centrum geen stoornis bij hem konden vaststellen en hij daardoor volledig toerekeningsvatbaar was.


Meer nieuws