De Bibliotheek start met Duurzaamheid

De Bibliotheek wil inzetten op een duurzame toekomst door te inspireren en te informeren. Dit jaar wordt er elke maand een activiteit georganiseerd: een lezing, een klimaatgesprek of een informatiebijeenkomst. In de eerste drie maanden van het jaar zijn er een reeks activiteiten over consuminderen. In januari eerste lezing over impact van ons consumptiepatroon op het milieu.

Woensdag 26 januari trapt Elke Rabé af met een interactieve lezing over de impact van ons consumptiepatroon op het milieu. Rabé is recent benoemd tot Klimaatburgemeester van de gemeente De Bilt en ze is energie-ambassadeur bij Duurzame Vecht. Ze inspireert anderen om zich ook in te zetten voor een beter klimaat.

Tijdens de lezing krijg je handvatten om in je dagelijks leven toe te passen en zo je eigen voetafdruk te verkleinen en je handafdruk te vergroten. Deze lezing is gebaseerd op het boek ‘De verborgen impact’ van Babette Porcelijn, waarin Porcelijn laat zien dat 80% van onze impact op het klimaat verborgen is. Met name ons consumptiepatroon heeft grote impact, ook elders in de wereld. Wil je hier wat aan doen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Tijdens deze lezing vertelt Elke Rabé waar de meeste slagkracht zit. De grootste impact zit namelijk niet in de dingen die we verwachten. Zo kun je na deze lezing veel effectiever positieve keuzes maken.

In verband met corona is deze lezing online, op woensdag 26 januari 19.30 uur.

Kaarten zijn alleen vooraf te bestellen: € 5,00 voor leden en € 10,00 voor niet-leden.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekavv.nl/duurzaamheid  of bestel direct kaarten via de QR-code.