De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan

Op 14, 15 en 16 maart kan er weer gestemd worden voor de gemeenteraad. Het zal u niet ontgaan zijn dat de verkiezingsstrijd is losgebarsten. Bij RTV Stichtse Vecht zullen we op de uitslagenavond verslag doen van de verkiezingen en op basis van de uitslagen van de stembureau's proberen te duiden hoe de gemeenteraad van Stichtse Vecht er de komende jaren uit zal komen te zien zien.

Wijzigingen in de raad

Sinds de laatste verkiezingen in 2018 is er al heel wat gebeurd in de gemeente maar zeker ook in de gemeenteraad. De zetelverdeling op basis van de uitslag is niet meer gelijk aan het huidige aantal zetels per partij.

Was in 2018 de VVD qua stemmen nog de grootste - ze moesten het aantal zetels wel gelijk verdelen met Lokaal Liberaal - is op dit moment Lokaal Liberaal met 9 zetels in de raad de grootste partij. Bij Samen Stichtse Vecht (toen nog Maarssen 2000), de PVV en VVD zijn deze zetels richting Lokaal Liberaal gegaan.

Uitslagenavond

Tijdens de uitslagenavond, die RTV Stichtse Vecht live zal verslaan. Zullen we naast de uitslagen per stembureau ook de duiding in historisch perspectief laten zien. Daarnaast komen er diverse mensen aan het woord over het verloop van de verkiezingen en de uitslagen. Uiteraard proberen we ook eerste reacties te ontlokken van de lijsttrekkers en partijen. Als aan het einde van de avond de stemmen zijn geteld, kunt u zelf via onze site bekijken welk college in theorie kan worden samengesteld.