De Ik Zorg Shop pop-up store opent haar deuren in Maarssen

Op 1 september 2021 opent wethouder van Dijk samen met zorgambassadeur Loek van Kind & Co de Ik Zorg Shop in Maarssen. De Ik Zorg Shop is een winkel waar mensen terecht kunnen voor informatie en inspiratie over werken in zorg en welzijn. Het concept moet ervoor gaan zorgen dat meer mensen een baan in zorg en welzijn vinden.  

Iedereen die nieuwsgierig is of werken in de zorg en welzijn bij hem of haar  past, kan langskomen. De shop is van 1 tot 24 september in winkelcentrum Bisonspoor in Maarssen te vinden (tegenover de Action).  De winkel is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur. Later dit jaar staan er ook pop-up stores in Woerden (van 6 tot en met 29 oktober) en in Utrecht (van 3 tot en met 26 november).

Wat betekent werken in de zorg nu eigenlijk echt? Wat ga je doen? Kun je ook gewoon zomaar wat proberen?  Het antwoord op deze vragen en meer is te vinden  in de Ik Zorg shop pop up store. “Iedereen die geïnteresseerd is in een baan in de zorg is welkom! Of je nou al jaren ervaring hebt, of op zoek bent naar iets nieuws of nog een opleiding moeten volgen", vertelt Leontien van Lierop van Utrechtzorg, de coördinator van de winkel. “In de Ik zorg Shop kun je in gesprek gaan met loopbaancoaches en vertegenwoordigers van de verschillende zorg -en welzijnsorganisaties uit de regio. Zij helpen je graag om uit te vinden wat bij je past en welke route je kunt volgen als je in deze sector aan de slag wilt”.  

Dat de behoefte aan zorgpersoneel nog altijd heel hoog blijft is bekend: volgend jaar verwacht Utrechtzorg in de regio’s Utrecht, Amersfoort en Gooi en Vechtstreek een tekort van 5617 verzorgenden en verpleegkundigen. Onder de meer dan 80  rganisaties die bij Utrechtzorg in deze regio zijn aangesloten staan er nu zo'n 1100 vacatures open. Het verloop in werknemers is groot, iets dat de winkel door de persoonlijke hulp ook probeert terug te dringen.