De kruidnoten vliegen de deuren uit

Nu dat de scholen in onze regio al weer 'back in business' zijn, kijken we al langzaam vooruit naar Halloween, Sinterklaas en de feestdagen. De kruidnoten die tijdens de zomervakantie her en der werden gespot, vliegen nu de deuren uit en zijn alom verkrijgbaar; laat het heerlijk avondje maar komen. 

In alle supermarkten liggen ze inmiddels in alle smaken en geuren; de Hollandse lekkernij van het najaar; de kruidnoot. Niet te verwarren met de pepernoot die een taai, lichtbruin en naar anijs smakende lekkernij is. De nationale intocht van de Goedheiligman staat dit jaar gepland op zaterdag 12 november. Iedere eerste zaterdag na Sint Maarten komt Sinterklaas in Nederland aan. In Stichtse Vecht zijn de intochten in Maarssen-Dorp en Breukelen ook traditioneel op die eerste zaterdag na Sint Maarten. In de andere kernen komt Sinterklaas later in de periode aan.

Waar voor de één kruidnoten in september nog steeds iets belachelijks is. Daar kan voor de ander de Sinterklaaslekkernijen niet vroeg genoeg in de schappen liggen. Warme temperaturen of niet; de kruidnoten vliegen de deuren uit.