De Vechtse Vaarparade en de Vechtse Opschoondag in één weekend

Zaterdag 9 september zal de Vechtse Vaarparade weer plaatsvinden op de vecht van Loenen tot Maarssen. Een prachtige optocht van verlichte en versierde boten, een mooie manier om het vaarseizoen af te sluiten. Het thema dit jaar is "typisch Hollands". De dag erna - op zondag 10 september - zal gezamenlijk de Vecht worden schoongemaakt onder de noemer Vechtse Opschoondag. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht)

Tijdens de Vechte Vaarparade zijn er mooie prijzen te winnen voor meest originele boot, mooist verlichte boot, origineelste boot, leukste muziek en mooiste kleding.Ook is er een prijs voor het mooist verlichte of versierde huis langs de vecht. De vechtse vaarparade kan plaatsvinden dankzij een hechte groep vrijwilligers en trouwe sponsoren die de vechtse vaarparade een warm hart toedragen.  

Organisatie Vechtse Vaarparade: 'Om ons heen zijn gelijke evenementen zoals de gondelvaart op Loosdrecht en de nacht van Neptunus’ in vinkeveen geannuleerd vanwege de strenge veiligheidseisen. Wij van de stichting evenementen Stichtse vecht hebben een goede samenwerking met de gemeente Stichtse vecht en mogen de vechtse vaarparade laten doorgaan onder voorwaarden die wij samen hebben opgesteld: maximaal 125 boten en iedereen moet zich inschrijven met de exacte hoeveelheid mensen aan boord. Er zal streng op gecontroleerd worden en ook op alcoholgebruik door schippers en minderjarigen. Als iedereen zich netjes aan de regels houdt dan mogen wij als enige in de regio dit spektakel nog jaren organiseren in onze prachtige gemeente.'

Overdag kunnen inwoners genieten van de Shantykoren op het plein in Breukelen of van al onze mooie monumenten bezichtigen tijdens de open Monumentendag. Om ervoor te zorgen dat er geen afval achterblijft in de vecht na het vaarseizoen zullen de vrijwilligers van stichting evenementen Stichtse vecht op 10 september weer de vechtse opschoondag gaan houden. De Catch vaart weer met containers van Venus om alle volle plastic zakken aan te pakken. Wij willen graag iedereen die geniet op de vecht oproepen om ook die dag te gaan varen en zoveel mogelijk afval uit de vecht te vissen.