Denk mee over de speelplekken in Stichtse Vecht

In Stichtse Vecht zijn er nu 252 speelplekken. Veel hè? Een deel van die speelplekken is aan vernieuwing toe. Er moeten keuzes worden gemaakt. Jij mag zeggen wat je daarbij belangrijk vindt.

Wat is er nodig om te kunnen spelen?

Wethouder Spelen Karin van Vliet: ‘Samen buitenspelen is leuk en gezond. Daarom willen we een plan maken om de speelplekken te vergroenen, te vernieuwen en beter te verdelen over onze gemeente. Een lastige klus, want iedereen heeft wel een mening over speeltuinen. We pakken het dus zorgvuldig aan en onderzoeken eerst wat er nodig is.’

Vul de vragenlijst in

We hebben al samen met kinderen een aantal speeltuinen getest. En nu vragen we je mening over de speelplekken. Vooral kinderen, maar ook hun ouders, opa’s en oma’s of buurtgenoten, mogen meedenken over de speelplekken. Wat is nu al goed en wat kan er beter? Waar speel je graag? Wat mis je in je buurt? We zijn benieuwd! Vul de vragenlijst in. Dat kan tot 19 maart 2023.

We zijn benieuwd naar alle ideeën

Je mag alles vragen of zeggen. Maar niet alles is straks ook mogelijk. Bijvoorbeeld omdat het idee teveel geld kost of teveel plek inneemt. We willen voldoen aan de wensen van de meeste kinderen en buurtbewoners.

Alle ideeën voegen we samen

Jouw ideeën gebruiken we om een kwaliteitskaart te maken. Daarin staat waar speelplekken komen en hoe ze er ongeveer uit komen te zien. Deze kaart is een richtlijn voor de herinrichting van de speeltuinen. We hopen de kwaliteitskaart voor de zomer van 2023 af te hebben.

Vragen over spelen?