Derk Boswijk vertelde over zijn bijzondere familiegeschiedenis in de Bibliotheek

Het publiek luisterde maandagavond in de Bibliotheek Breukelen vol aandacht naar de bijzondere familiegeschiedenis van politicus Derk Boswijk. Wat niet veel mensen weten is dat Boswijk bevlogen kan vertellen over geschiedenis. Deze avond stond namelijk in het teken van zijn boek Waarom ik vertrok.

In 1913 emigreerde zijn overgrootvader naar Amerika. Zijn brieven dienden als leidraad voor deze roman. Boswijk vertelde ook over de Eerste Wereldoorlog, de drooglegging en de Spaanse Griep en wat daarvan de invloeden waren op zijn familie. Zo kwam de geschiedenis echt tot leven. Uiteraard nam Boswijk de tijd om zijn boek te signeren bij de stand van Boekhandel Van Kralingen.

Naast de lezing was er ook volop belangstelling voor de tentoonstelling ‘Met een koffer vol naar Brooklyn’ over vier eeuwen Nederlands-Amerikaanse cultuur in archiefstukken. De tentoonstelling was deze avond speciaal geopend en is nog tot en met 31 december te bezoeken bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen. Ook is de gratis kijkwijzer, waarmee je op ontdekkingstocht door de tentoonstelling kan, nog beschikbaar. Beide activiteiten zijn georganiseerd in het kader van het herdenkingsjaar Brooklyn 375 jaar.