Diamanten bruidspaar Den Blanken-Notenboom uit Kockengen

Bruidspaar Ko en Alie den Blanken-Notenboom uit Kockengen was zondag 22 oktober 60 jaar getrouwd. Het duurde even, maar op vrijdag 27 oktober kwam burgemeester Ap Reinders het bruidspaar met een mooie bos bloemen feliciteren.

Ko den Blanken is geboren en getogen in Kamerik en Alie den Blanken-Notenboom in Zevenhoven. Beiden groeiden op, op een boerderij. Tijdens de tienerjaren leerde zij elkaar kennen bij dansschool Van Eijck in Woerden, de vlam sloeg over en het was liefde op het eerste gezicht. Na vier jaar is het stel getrouwd en kochten een huis in Kockengen. Het huis waar ze nu nog steeds met heel veel plezier wonen. 

Ko is de vierde uit een gezin van elf kinderen, die allemaal nog in leven zijn. Alie komt uit een gezin met drie kinderen en heeft nog een zus die in Luxemburg woont. Haar broer is helaas overleden. Het echtpaar heeft zelf een dochter en een zoon en vijf kleinkinderen.

Ko heeft een leidende functie in de bouw gehad en is na zijn pensioen tot zijn 75ste actief geweest bij Bouwradius met het opleiden van leerlingen in het voorgezet onderwijs. Alie heeft altijd vrijwilligerswerk gedaan zoals het bezoeken van zieken en bejaarden.

Alie en Ko zijn echte buitenmensen. Ze houden van fietsen en wandelen en hebben het Pieterpad gelopen. Daarnaast is Alie een echte tuinliefhebber en ze spendeert graag haar tijd in de tuin, terwijl Ko meer van kaarten houdt.

Op 22 oktober hebben ze hun 60 jarige bruiloft gevierd met familie en vrienden en in augustus hebben ze genoten van een cruise naar Noorwegen met hun kinderen en kleinkinderen.