Diamanten bruidspaar Meerwijk-Dorhout uit Maarssen-dorp

Bruidspaar Hans en Hilda Meerwijk-Dorhout was op 24 oktober 60 jaar getrouwd. Een dag later kwam burgemeester Ap Reinders het bruidspaar feliciteren.

Hans Meerwijk en Hilda Dorhout leerden elkaar kennen bij het Apostolisch Genootschap. Hilda vond Hans wel een leuke jongen, maar Hans trok altijd op met een groepje van vier vrienden en die hadden elkaar beloofd: we nemen geen verkering! Maar ja hoe gaan de dingen...in de Oudejaarsnacht sprong de vonk over en had het stel verkering. Ze trouwden op een dinsdag in Zuilen. Het paar had het financieel niet breed en op dinsdag koste een huwelijksvoltrekking niks. Het bruidspaar heeft 3 kinderen, 7 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen.

Hans Meerwijk werkte na de MULO op de afdeling verkoop bij Bammens. Op een dag kocht hij van een voddenboer voor 80 gulden een bakfiets en dat was het begin van zijn eigen schoonmaakbedrijf. Toen hij er mee stopte telde het bedrijf 300 werknemers. Zijn vrouw werkte mee in het bedrijf van haar man.

In hun huwelijk woonde het bruidspaar in Utrecht, in het plaatsje Ravenswaay in de Betuwe en in Maarssen. Bij hun huis in de Betuwe hadden ze een groot weiland en het was traditie dat met Pinksteren de hele familie bij hun op het land kwam kamperen. De vakanties brengen Hans en Hilda Meerwijk door in Spanje. Ze hebben een flat in Pineda de Mar en ze spreken beiden heel goed Spaans.

Vooral Hilda Meerwijk is heel heel sportief. Ze gaat elke zaterdag zo'n 20 km wandelen en ze gaat 2x per week naar de sportschool. Hans Meerwijk kijkt graag naar sport op de televisie en hij fietst.

Op hun trouwdag kwam de hele familie, zo'n 40 mensen, bij elkaar. Een dag later kijkt het bruidspaar daar glunderend op terug.