RTV Stichtse Vecht

Diamanten bruidspaar Nagtegaal-Bakker uit Maarssen-dorp

Echtpaar Nagtegaal-Bakker vierde 26 oktober hun diamanten huwelijksfeest. Een bijzondere gelegenheid waarbij loco-burgemeester Frank van Liempdt op bezoek kwam om hen een bos bloemen en een kaart te overhandigen.

Het echtpaar heeft in 60 jaar veel mee mogen maken. Ze waren 8 jaar verloofd. In die tijd werkte meneer Nagtegaal hard om geld te sparen om een huis te kopen aan de Kortelaan. In dit huis heeft het paar gewoond tot zij verhuisden naar een zorginstelling.

Meneer Nagtegaal heeft als timmerman een lange tijd in het onderhoud van kasteel Nyenrode gewerkt. Naast het harde werken was er ook tijd voor ontspanning en er waren jaarlijks vakanties naar de Veluwe waar veel gefietst werd. Later maakten de vakanties naar de Veluwe plaats voor verre reizen.
Mevrouw Nagtegaal heeft heel wat van de wereld gezien, zoals Turkije, Marokko, Zuid Amerika, Noord Amerika, Thailand en India. Veel van deze reizen werden gemaakt met haar dochter, zoon of vriendin. Want door hun lieve hond, die 15 jaar bij hen is geweest, was het niet altijd mogelijk om met zijn tweeën weg te gaan aangezien de hond niet altijd mee kon en ook niet alleen kon blijven. 

Inmiddels genieten ze van de goede zorgen in het tehuis en de kinderen hopen nog vele huwelijksverjaardagen met hen te mogen vieren.