Diamanten bruidspaar Schrijver-Rietveld uit Maarssen-dorp

Bruidspaar Rien en Riek Schrijver-Rietveld vierden op 2 november hun 60 jarig huwelijk. Op 3 november kwam burgemeester Ap Reinders het bruidspaar persoonlijk feliciteren met een mooie bos bloemen.

Het was liefde op het eerste gezicht tussen Rien en Riek. Rien zat in militaire dienst en stond op wacht, Riek wandelde langs en de vonk sprong over. Het bruidspaar heeft 3 kinderen, 6 kleinkinderen en in januari wordt hun eerste achterkleinzoon verwacht.

Rien en Riek komen oorspronkelijk uit Utrecht. Hun eerste woning samen was op Kanaaleiland, daarna verhuisden ze naar de J. de Deckerstraat. Vervolgens woonden ze in Maarssenbroek in Fazantenkamp en nu op de Dr. Plesmanlaan in Maarssen-dorp.

In zijn werkzame leven was Rien Schrijver schilder. Hij begon bij Rosenthal en daarna werkte hij tot aan zijn pensioen bij HVR schilderwerken. Zijn vrouw wekte als huishoudelijke hulp en verrichtte schoonmaakwerkzaamheden bij de PUEM.

In hun vakanties gingen Rien en Riek eerst met zijn tweetjes op de motor naar Duitsland, daarna met de auto en kinderen naar Duitsland en met vliegtuig naar Spanje! Op Camping Betuwestrand hadden zij een stacaravan.

Het bruidspaar vierde hun trouwdag in huiselijke kring.

Foto: Alie Boele