Diamanten bruidspaar Smaling-Romijn uit Kockengen

Bruidspaar Henk en Wil Smaling-Romijn uit Kockengen was op 23 mei 60 jaar getrouwd. Een week later kwam locoburgemeester Hetty Veneklaas het bruidspaar feliciteren namens de gemeente Stichtse Vecht.

Henk Smaling en Wil Romijn kenden elkaar nog van de lagere school. Bij een uitvoering van de zangvereniging sprong de vonk over. Het bruidspaar heeft 3 kinderen, 10 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.

Als geboren en getogen Kockenezen hebben Henk en Wil Smaling het grootste deel van hun leven in Kockengen gewoond. Ze zijn er even tussen uit geweest en woonden 2 jaar in Breukelen, vlakbij restaurant de Olifant en ze woonden een tijdje in Asperen. Henk Smaling was in Utrecht werkzaam als reproductiefotograaf en voor zijn werk was het handiger om in Kockengen te wonen.

Het bruidspaar was altijd erg sportief. Ze hebben beiden jarenlang korfbal gespeeld en zaten in het bestuur van de vereniging. Henk Smaling mag graag fietsen en kanoën en Wil Smaling wandelt.

Als fotograaf heeft Henk Smaling heel veel dia's en hij geeft presentaties bij de soos over Oud-Kockengen. Zijn vrouw handwerkt graag en heeft veel op de kleinkinderen gepast. Ook was ze als vrijwilliger actief bij woon-zorgcentrum Overdorp, waar ze koffie schonk en de broodmaaltijden verzorgde.

Hoewel het bruidspaar wat woonplaats betreft erg honkvast is, trokken zij er in de vakanties 40 jaar met de caravan op uit en hebben veel gereisd. Ze gingen onder meer naar Italië, Griekenland, Ierland en Frankrijk. Daarnaast gingen ze ook vaak 3 weken per jaar met de caravan naar de wintersport. 

Het 60 jarig huwelijksfeest hebben ze op een bijzondere manier gevierd: ze zijn met 5 VW busjes door de Betuwe gaan toeren en aansluitend hebben ze gedineerd.

Foto: Alie Boele