Diamanten bruidspaar Van den Berg-Schouten uit Loenen aan de Vecht

Bruidspaar Bram en Meta Van den Berg-Schouten uit Loenen aan de Vecht vierde 14 november hun 60 jarig huwelijksfeest. Locoburgemeester Frank van Liempdt kwam het bruidspaar feliciteren met een mooie bos bloemen.

Bram van den Berg woonde vanaf zijn 6e jaar in de Dorpsstraat in Loenen aan de Vecht. Zijn vader had toen de slagerij aldaar overgenomen en Bram zette de slagerij later voort. Toen hij in 1962 met Meta Schouten trouwde, kwam zijn vrouw -zoals dat destijds ging- bij hem in de slagerij werken. Als 'huwelijksreis' gingen ze naar de Angstelkade, waar Bram bestellingen weg moest brengen.

Bram woonde 76 jaar en Meta 60 jaar bij de Slagerij in de Dorpsstraat. Sinds 17 september dit jaar wonen zij in een seniorenwoning in Loenen aan de Vecht.

Het bruidspaar kreeg drie kinderen, twee zoons en een dochter. Deze kinderen zorgden weer voor 6 kleinkinderen. De oudste zoon is bij een ongeluk op zijn werk helaas om het leven gekomen.

Bram zorgde niet alleen dat zijn klanten hun stukje vlees konden kopen, maar hij zorgde als vrijwilliger bij de Brandweer ook voor hun veiligheid. En hij zat in het bestuur van de winkeliersvereniging.

Het zware werk in de slagerij zorgde wel voor wat (kleine) lichamelijke ongemakken bij beiden, en Bram heeft COPD. Ondanks dit proberen Bram en Meta er wat van te maken en te genieten van hun mooie plekje in de seniorenwoning.