Diamanten bruidspaar van der Hulst – van Son uit Maarsssen

Bruidspaar Gerard en Mieke van der Hulst – van Son vierde op 26 september 2023 hun 60 jarig huwelijk. Ze trouwden op de trouwdag van de ouders van Mieke. Burgemeester Ap Reinders kwam het bruidspaar op hun trouwdag feliciteren met een mooie bos bloemen.

Mieke van Son kwam op haar 10e jaar naar Maarssen. Het bedrijf Strukton - waar haar vader werkte - werd verplaatst naar Maarssen en het gezin verhuisde mee. Mieke is van origine een Brabantse en het verschil tussen Brabant en Maarssen was heel groot. De eerste jaren was dat erg moeilijk voor Mieke, maar in Maarssen ontmoette ze later Gerard en ze werden een paar. 

Drie Duitse herders maakten afzonderlijk van elkaar onderdeel uit van het gezin. Eerst kwam Senta. Toen die er niet meer was, kwam Bora en weer later kwam Astra in het gezin. Ze kregen twee zoons, Ferry en Jurgen. Toen Ferry werd geboren was Senta er al en die waakte trouw over de kleine jongen. Ferry maakte daar soms dankbaar gebruik van door op de hond te klimmen, waardoor hij de koektrommel kon pakken.

Jarenlang ging het gezin, met de kinderen en de hond, elk weekend en elke vakantie varen met
hun eigen boot, genaamd De Teerling. In de weekenden op de Loosdrechtse Plassen. In de
vakanties richting Friesland of Zeeland.

Gerard werkte ruim 40 jaar bij Qumey in Maarssen. De jongste zoon van het bruidspaar zette de traditie voort, want hij is inmiddels ook al weer vele jaren werkzaam bij Qumey.

Gerard en Mieke maakten samen vele reizen, naar Zuid-Afrika, Rusland, Vietnam, Portugal en Indonesië. Op haar 65e ging Mieke op eigen houtje naar Suriname om daar vrijwilligerswerk te doen in een kindertehuis. Een mooie en intensieve periode, die Gerard en Mieke samen afsloten met een rondreis door Suriname.

Inmiddels is de familie uitgebreid. Ferry, getrouwd met Marian, kreeg twee zoons: Melle (18jaar) en Maurijn (13 jaar). Jurgen is samen met Irma en zet een traditie voort, want ook hij is inmiddels al weer vele jaren werkzaam bij Qumey. 

Op zondag 24 september vierden Gerard en Mieke hun diamanten huwelijk met familie en vrienden. Ze maakten een mooie boottocht over de Vecht. De dag werd afgesloten met een heerlijk diner. Herinneringen werden opgehaald. Er werd veel gelachen en geknuffeld. Een dag om nooit te vergeten!