Diamanten bruidspaar Woning-Kolk uit Maarssen-dorp

Bruidspaar Gerrit Jan en Catrien Woning-Kolk uit Maarssen-dorp kreeg ter gelegenheid van hun 60 jarig huwelijk, op vrijdag 11 november een bezoekje van burgemeester Ap Reinders. Hij feliciteerde het paar namens de gemeente Stichtse Vecht en bracht een mooie bos bloemen voor hen mee.

Catrien Kolk en Gerrit Jan Woning leerde elkaar kennen in Kampen (Overijssel). In 1963 verhuisden ze naar Utrecht  en woonden daar 52 jaar in de wijk Kanaleneiland. Acht jaar geleden kwam het paar in Maarssen wonen, waar ze het erg naar hun zin hebben. 

Gerrit Jan werkte 40 jaar bij de Nederlandse Spoorwegen als hoofdconducteur en machinist. Het gezin Woning is een echte NS familie. De zoon en schoondochter werken eveneens bij de NS. Hun dochter is helaas veel te vroeg overleden, maar ook zij werkte bij de Spoorwegen. Voor haar huwelijk werkte Catrien voor een stichting die kinderen van ouders die uit de ouderlijke macht zijn gezet, opvangt. 

Naast voor gezin en werk, hebben Gerrit Jan en Catrien zich ingezet voor verschillende verenigingen en instanties. Zij verzorgden vanuit de kerkelijke gemeente veel vakantieweken. Gerrit reed meerdere keren naar Hongarije en Roemenië met voedsel- en kledingtransporten voor kinder- en ouderenhuizen. 

In de Utrechtse wijk Overvecht speelde Gerrit Jan 50 jaar orgel bij de Vrije Evangelische Gemeente. De afgelopen zeven jaar is hij actief als organist/pianist in de woonzorgcentra Merenhoef en Maria Dommer. Hij begeleid daar de weeksluitingen op vrijdagmiddag. Het echtpaar zong in diverse koren. 


Meer nieuws