Pseudokoop leidt tot aanhouding

Op 16 juni nam een slachtoffer contact met de politie op omdat haar fiets was gestolen en ze haar fiets vervolgens op marktplaats te koop zag staan. Politie Stichtse Vecht: 'Samen met de eigenaar en de officier van justitie hebben we dit opgepakt en een “pseudokoop” opgezet.' Vervolgens werd een afspraak gemaakt om de fiets te kopen. 

Politie Stichtse Vecht: 'Dit was in het bijzijn van een undercoveragent van de recherche. Tevens stonden er op de achtergrond twee bikers en een motoragent klaar in afwachting van het teken. Na het teken maakte de undercoveragent zich bekend als politie. De verdachte wist niet wat hem overkwam, keek eerst verbaasd om zich heen en ging er vervolgens vandoor.De bikers, waarvan een op de nieuwe speedpedelec, zette kort de achtervolging in en konden de verdachte snel aanhouden naast het parkeerterrein op de Maarsseveense plassen.'

De verdachte is voor verhoor ingesloten en heeft uiteindelijk een dagvaarding ontvangen en moet zich op later tijdstip verantwoorden voor de rechter.