Dierenvoedselbank Maarssen overladen met donaties na oproep: ‘We zijn er stil van’

Maarssen – Vorige week deed de dierenvoedselbank in Maarssen een noodoproep: er was grote behoefte aan voedsel voor katten. De dierenvoedselbank had te weinig voer om alle katteneigenaren, die gebruikmaken van de Dierenvoedselbank Maarssen, van genoeg eten voor hun katten te voorzien. Inmiddels hebben tientallen mensen gehoor gegeven aan de oproep.

De opslag van de dierenvoedselbank staat inmiddels bijna vol. Een schril contrast met vorige week, toen de bakken nagenoeg leeg stonden.

Kijk terug:

Na de oproep stroomden de donaties bij de dierenvoedselbank in Maarssen binnen. Angelique Holweg en Marie-Louise Bosscher van de Dierenvoedselbank krijgen bijna dagelijks donaties binnen. De vrijwilligers zijn er blij mee. “We zijn er stil van,” vertelt Angelique tegen RTV Stichtse Vecht. “Het is werkelijk fantastisch wat er is gebeurd. We hebben heel veel voer mogen ontvangen. We kunnen voorlopig een half jaar vooruit.”

We kunnen voorlopig een half jaar vooruit.

• Dierenvoedselbank Maarssen

Voorlopig kan de dierenvoedselbank dus vooruit. Maar nu doet een ander probleem zich voor, want door de vele donaties kan de dierenvoedselbank hun voorraad bijna niet kwijt. De organisatie is daarom nog op zoek naar extra opslagruimte en voertonnen. 

De Dierenvoedselbank helpt mensen met weinig geld aan voer voor hun huisdieren, zodat ze hun huisdieren kunnen behouden. Doneren kan bij dierenwinkel Baas&Beest of bij dierenspeciaalzaak Pel in Maarssen.