‘Dit college is al drie jaar aan het temporiseren dus dat is niet verrassend’

In de 41e aflevering van de Rondom de Raad Podcast is fractievoorzitter Albert Gemke (GroenLinks) te gast. Gemke is kritisch over het huidige gemeentelijke beleid en met name over het besluit van het huidige college om te temporiseren. Bij aanvang van deze collegeperiode zat de partij in het college. Dat werd geen gelukkig huwelijk. Gemke denkt wel te weten waarom.

We zijn het college uitgemikt. Dat kwam ook omdat wij meer snelheid wilden en dat er meer aan de weg getimmerd zou worden. Blijkbaar is dat niet goed gevallen.

• Albert Gemke

Gemke is kritisch op het college en heeft het vermoeden dat de saamhorigheid ver te zoeken is. 

Ik heb echt het gevoel dat het college naar elkaar aan het kijken zijn en dat de één niet boven de ander mag uitstijgen. Ik heb het gevoel dat sommige wethouders met meel in de mond praten.

• Albert Gemke

Daarnaast komen in de 41 podcast over de lokale politiek diverse actuele onderwerpen aan bod zoals 'het bestuurlijke geklooi' aan de Herenweg, de huidige landelijke politieke ontwikkelingen, de Vreelandse brug, de klimaatstrategie van de gemeente en een oproep aan jongeren om zich in Stichtse Vecht te laten zien.